لوگو
1404 چهارشنبه 24 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/02/10 - شماره 2496
نسخه چاپی

مسافران آینده مغز انسان

پژوهشگران آلمانی، تعدادی کاوشگر سه‌بعدی انعطاف‌پذیر و تاشو ابداع کرده‌اند که در بافت مغز قرار می‌گیرند تا از عملکرد عمیق نورون‌ها نقشه‌برداری کنند.گروهی از پژوهشگران با استفاده از یک هنر ژاپنی برش کاغذ به نام «کریگامی»، کاوشگرهای عصبی ساخته‌اند و تلاش می‌کنند با به کار بردن چندین الکترود که هر سه بعد را در یک دستگاه پوشش می‌دهند، آنها را با پیچیدگی مغز سازگار کنند. تمایل به درک پیچیدگی مغز انسان، علوم اعصاب را به یکی از سریع‌ترین حوزه‌های روبه‌رشد علم تبدیل کرده است. شاید جای تعجب نباشد که نقشه‌برداری از ساختار پیچیده مغز ما و عملکرد عصبی نواحی گوناگون آن و شناسایی مشکلات مربوط به این عملکرد، کاری پیچیده و چالش‌برانگیز است.

 

بهبود درد زانو با داروی دیابت

محققان می‌گویند یکی از داروهای رایج که برای کنترل بیماری دیابت تجویز و مصرف می‌شود، به طور قابل توجهی درد زانوی ناشی از بیماری آرتروز را بهبود می‌بخشد.یک داروی مشهور دیابت به طور قابل توجهی درد ناشی از آرتروز زانو را کاهش می‌دهد.یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک داروی اصلی دیابت باعث کاهش درد و سفتی و بهبود عملکرد در افراد دارای اضافه وزن مبتلا به آرتروز زانو می‌شود.کاهش مؤثر درد و بهبود تحرک ممکن است به این معنی باشد که افراد مبتلا به این بیماری می‌توانند جراحی تهاجمی تعویض مفصل زانو را به تعویق بیندازند.

 

هوش مصنوعی «علی بابا»

شرکت چینی «علی‌بابا» روز دوشنبه از خانواده‌ مدل‌های هوش مصنوعی «کوئن ۳» رونمایی کرد که ادعا می‌کند عملکرد آن با عملکرد بهترین مدل‌های کنونی «گوگل» و «اوپن‌ای‌آی» مطابقت دارد و حتی در برخی موارد از آنها بهتر است.

بیشتر مدل‌ها تحت مجوز پلتفرم توسعه هوش مصنوعی «هاگینگ فیس»(Hugging Face) و «گیت‌هاب»(GitHub) برای دانلود در دسترس هستند یا به زودی در دسترس خواهند بود. اندازه آنها از ۰.۶ میلیارد پارامتر تا ۲۳۵ میلیارد پارامتر متغیر است. پارامترها تقریبا با مهارت‌های حل مسئله یک مدل مطابقت دارند و مدل‌های دارای پارامترهای بیشتر معمولا عملکرد بهتری نسبت به مدل‌هایی با پارامترهای کمتر دارند.

 

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • کشف سنگ گورِ پهلوی ساسانی
  • یامال: مسی بهترینِ تاریخ است
  • مسافران آینده مغز انسان
  • نقص هوش مصنوعی در روان‌درمانی
  • بهبود بیماری‌های قلب و عروقی با زنجبیل
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.