ستاره صبح، فائزه صدر: دونالد ترامپ امروز سفر خود به عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر را آغاز می کند. این سفر از چند جنبه اهمیت دارد. رئیس جمهور آمریکا پیش تر اعلام کرده بود که در سفر به خاورمیانه، در اسرائيل توقف نخواهد کرد. این سفر پیش از اجرا با زمزمه هدایای جنجالی برای ترامپ خبر ساز شد، جاییکه گفته شد قطر جت ۴۰۰ میلیون دلاری به ترامپ پیشکش می کند و سوری ها برج ترامپ را در دمشق می سازند! ستاره صبح در گفت و گو با حمید صداقت، کارشناس و فعال رسانه ای به بررسی این موضوع پرداخته که در ادامه می خوانید:
حمید صداقت در رابطه با سفر ترامپ به خاورمیانه گفت: سفر روسای هر کشوری در جهان به خاورمیانه موضوعی نیست که از نگاه رسانه ها و تحلیلگران دور بماند. خاورمیانه حساس ترین و متشنج ترین نقطه جهان است. این منطقه قطب انرژی دنیا است و مراودات کشور های منطقه با دیگر نقاط جهان نمی تواند بی اهمیت باشد.
وی تاکید کرد: سفر ترامپ نیز جای خود دارد و به دلایلی این بار موضوعاتی غیر معمول در این سفر وجود دارد که بر اهمیت اش می افزاید. نکته اول این است که ترامپ قصد ندارد در طول این سفر از اسرائیل بازدید کند یا با بنیامین نتانیاهو دیداری داشته باشد. این تصمیم به هر دلیل گرفته شده باشد، با اهمیت است.
این کارشناس سیاسی در تحلیل اهداف پنهان این سفر گفت: تحلیل من این است که پس از جنایات اسرائیل در منطقه، ترامپ نمی خواهد با سفر و دیدار با نخست وزیر اسرائیل خود را در کنار او نشان بدهد و فرصت هایش در مورد اعراب منطقه و به ویژه در رابطه با مذاکره با ایران را از دست بدهد. این اتفاق مهمی است که ایالات متحده فهمیده است همراهی و مشارکت با اسرائیل در جهان و به ویژه در مورد کشور های خاورمیانه برایش هزینه دارد.
وی اظهار کرد: نخستین سفر دونالد ترامپ به منطقه و سه کشور مهم عربی تعریف جدیدی از سیاست خارجی آمریکا در دولت دوم ترامپ را نشان می دهد.
این فعال رسانه ای ضمن اشاره به نقش اعراب در اقتصاد آمریکا گفت: ترامپ با انتخاب عربستان به عنوان اولین مقصد اهداف بالایی در نظر گرفته است. این سفر دیدار با بزرگترین سرمایه گذاران منطقه است. بی شک یکی از اهداف ترامپ، ترغیب عربستان برای پیوستن به پیمان ابراهیم است. ترامپ می خواهد خود را ناجی صلح در خاورمیانه معرفی کند او پیمان ابراهیم را یکی از دستاورد های سیاست خارجی اش می داند. اما عادی سازی روابط اعراب با اسرائیل دشوار است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: صلحی که اعراب می خواهند به راه حل دو کشوری ختم می شود. اعراب عادی سازی روابط خود با اسرائیل را منوط به تشکیل کشور مستقل فلسطینی می دانند که دولت اسرائیل تمایلی به قبول این شروط نشان نداده است. هزینه سیاسی عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل بالا است و امید دستیابی به توافق در این خصوص ضعیف است.
حمید صداقت در پایان سخنانش گفت: ترامپ به طرفین فشار می آورد تا به آتش بس موقت تن دهند. در شرایطی که عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل ناممکن می نماید، تنها برگ برنده ترامپ برقراری آتش بس در غزه است تا خود را در برابر جهانیان صلح طلب نشان دهد.