ستاره صبح آنلاین- پس از بررسی چندماهه لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعضای مجمع با این لایحه موافقت کردند.
کنوانسیون پالرمو سه پروتکل اصلی دارد که عبارتند از:
- پروتکل پیشگیری، سرکوب و مجازات قاچاق اشخاص مخصوصاً زنان و کودکان
- پروتکل علیه قاچاق مهاجرین از طریق زمین، دریا و هوا
- پروتکل علیه تولید غیرقانونی و قاچاق مهمات
همهٔ این ابزارها دارای عناصری از قوانین بینالمللی کنونی در خصوص قاچاق انسان، قاچاق اسلحه و هستند. دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد به عنوان عهدهدار این کنوانسیون و پروتکلهای آن عمل میکند.
پیش از این حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با ستاره صبح عنوان کرده بود: اگر مبادلات نفتی و غیر نفتی خارجی کشور را سالانه به طور میانگین 100 میلیارد دلار ارزیابی کنیم، در طول شش سالی که محافظه کاری حاکم بر این تصمیم شده، دهها میلیارد دلار به کشور ضرر وارد شده که جدا از آسیبی است که به شهروندان وارد میشود.
فلاحت پیشه، در رابطه تصویب کنوانسیونهای مربوط به FATF در مجلس گفت: در طول یک سالی که در مجلس دهم رئیس کمیسیون امنیت ملی بودم، به عنوان کمیسیون اصلی درگیر کنوانسیون سی اف تی (کنوانسیون مقابله با تأمین مالی جرائم تروریستی) بودم و به عنوان کمیسیون فرعی با کنوانسیون دوم اف ای تی اف یعنی کنوانسیون پالرمو (کنوانسیون مقابله با تأمین مالی جرائم سازمان یافته) درگیر بودم. این دو کنوانسیون در ایران به کنوانسیونهای اف ای تی اف معروف هستند.
وی افزود: در آن زمان هر دو کنوانسیون در مجلس تصویب شد ولی در نهایت سرنوشتشان به مجمع تشخیص مصلحت سپرده شد. شان ایجاد مجمع تشخیص مصلحت نظام، شان تصمیم گیری در شرایطی بود که غلبه مصلحت بر محافظه کاری الزام آور است.
فلاحت پیشه تاکید کرد: ایرانیان صرفاً به دلیل پاسپورتهای ایرانی خود شامل مقررات لیست سیاه میشوند. کسانی که در خارج دانشجو دارند یا تجار و حتی بیماران و گردشگران در این مدت ضایعات جبران ناپذیری را تجربه کردهاند.
رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به نقش مخالفان در عدم خروج ایران از لیست سیاه اف ای تی اف گفت: در ایران دو دسته با اف ای تی اف و کنوانسیونهای مربوطه مخالف هستند. دسته اول انسانهای ساده، خالص و دلسوزی هستند که پای سخنرانیها مینشستند و آنچه را که میشنیدند باور میکردند. ولی سخنرانیها عمدتاً محتوایی دروغین و غیر واقعی داشت و آنها را ترسانده بود.
همچنین به گزارش مرکزرسانه و روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، مخالفان و موافقان لایحه پالرمو در جلسه امروز نظرات خود را بیان کردند و بررسی ۱۱ ایراد هیئت عالی نظارت به این لایحه به پایان رسید و در پایان رأی گیری شد.
این موضوع پس از قریب به ۴ ماه بررسی کارشناسی در کمیسیونهای مجمع، ۵ جلسه کمیسیون مشترک و ۳ جلسه شورای مجمع به تصویب رسید.
طرحها و لوایح در صحن مجمع تشخیص با رأی موافق سه پنجم اعضا به تصویب میرسد.
پیش از این، مجلس شورای اسلامی با ۵ شرط لایحه پالرمو را به تصویب رسانده بود که این مصوبه را شورای نگهبان نیز تأیید کرده بود لذا جمهوری اسلامی ایران کنوانسیون پالرمو را در چارچوب قوانین و مقررات داخلی خودش پذیرفته و اجرا خواهد کرد.
بر اساس ماده واحده این لایحه، به دولت جمهوری اسلامی اجازه داده شد با لحاظ شروط مجلس شورای اسلامی به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی (پالرمو) بپیوندد.